Πεζοπορία

Είτε είστε έμπειρος πεζοπόρος είτε απλώς σας αρέσει η βόλτα στη φύση, στο Ζαγόρι θα βρείτε αναρίθμητα μονοπάτια για πεζοπορία, από διαδρομές 45 λεπτών μέσα από κοιλάδες με ποτάμια, μέχρι διαδρομές δώδεκα ωρών στα βουνά και τις αλπικές λίμνες.

Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Διαδρομών Ε6 διασχίζει την Ήπειρο από δυτικά προς ανατολικά. Το εθνικό μονοπάτι 03 θα σας οδηγήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου. Επιπλέον, πολυάριθμα τοπικά και παραδοσιακά μονοπάτια, που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του Ζαγορίου εδώ και αιώνες, σας περιμένουν για να σας αποκαλύψουν όλη τη μαγεία της περιοχής: σκιερά καταπράσινα δάση με πυκνή βλάστηση όλο τον χρόνο και ανθισμένα λιβάδια την άνοιξη.

Φαράγγια και κορυφογραμμές, περιπετειώδη μονοπάτια και παλιοί παραδοσιακοί δρόμοι που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους, σπάνια ενδημική χλωρίδα και πλούσια πανίδα. Η γνωστή Σκάλα Βραδέτου και τα ακόμη πιο γνωστά πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου. Τα καλύτερα που έχει να προσφέρει το Ζαγόρι θα τα συναντήσετε μακριά από τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, ανάμεσα στα γραφικά χωριά. 
 
Αν είστε φανατικός της πεζοπορίας εδώ θα βρεθείτε στον παράδεισο: επιλέξτε μια διαδρομή προς (ή μέσα από) μία από τις Δρακολίμνες, τις αλπικές λίμνες που βρίσκονται στις βουνοκορφές του Σμόλικα και της Τύμφης (και του Γράμμου και του Μαυροβουνίου) ή περπατήστε στο φαράγγι του Βίκου, το φαράγγι με το μεγαλύτερο βάθος τον κόσμο. Αν προτιμάτε κάτι πιο εύκολο, μπορείτε να δοκιμάσετε τη διαδρομή Καπέσοβο – Κουκούλι – Κήποι, μια κατηφορική πορεία μέσα από ένα όμορφο δάσος με βελανιδιές. Αν δεν είστε σίγουροι ποια από τις δεκάδες διαδρομές είναι για σας, ρωτήστε ένα από τα μέλη μας που διοργανώνουν δραστηριότητες (λινκ στη σελίδα) να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την τέλεια διαδρομή για εσάς!