Το Ζαγόρι το καλοκαίρι

Το Ζαγόρι μπορεί να είναι περισσότερο γνωστό ως χειμερινός προορισμός, αλλά όσοι επιλέγουν τις παραλίες για τις καλοκαιρινές διακοπές τους σίγουρα χάνουν πολλά: τη δροσιά που σπάνια βρίσκεις κανείς το καλοκαίρι στην Ελλάδα, τα δάση με την πυκνή βλάστηση, τους κρυστάλλινους ποταμούς και τα χωριά που σφύζουν από ζωή: κατά τους θερινούς μήνες είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες του εξωτερικού με καταγωγή από εδώ, οι οποίοι επανέρχονται στα πάτρια εδάφη.

Τα πανηγύρια, αφθονούν και φαίνεται ότι κάθε μέρα γίνεται και ένα σε κάποιο χωριό: γιορτάζοντας τον πολιούχο τους, κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, τα χωριά στήνουν τραπέζια και καλούν όλο τον κόσμο να γιορτάσει μαζί τους. Το σκηνικό συνοδεύεται από παραδοσιακή μουσική, χορό και ατελείωτο τσίπουρο και φαγητό.

Φυσικά πέρα απ’ τα πανηγύρια, υπάρχουν και άλλες γιορτές και μουσικά φεστιβάλ και εκθέσεις το καλοκαίρι στο Ζαγόρι. Υπάρχει και το κολύμπι: στα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη, του καθαρότερου ποταμού στην Ευρώπη, κατά μήκος των παρθένων και σκιερών όχθων του ή στις συναρπαστικές Οβίρες – μια σειρά από φυσικές πισίνες με πεντακάθαρο νερό, κρυμμένες σε ένα όμορφο φαράγγι ακριβώς έξω από το Πάπιγκο.

Και φυσικά υπάρχει και η πεζοπορία, η ιππασία, η τοξοβολία, τα πεντανόστιμα γεύματα, τα καταπράσινα λιβάδια και οι περιστασιακές καλοκαιρινές καταιγίδες που κάνουν τα πάντα να μυρίζουν υπέροχα και να λάμπουν!