Το Ζαγόρι για οικογένειες

Με πολλά μικρά ξενοδοχεία και ξενώνες που λειτουργούν ως οικογενειακές επιχειρήσεις και ατελείωτες ευκαιρίες για διασκέδαση και υπαίθριες δραστηριότητες, το Ζαγόρι είναι ιδανικό για τις μικρότερες ή μεγαλύτερες οικογενειακές διακοπές σας.

Τα παιδιά εδώ μπορούν να παίξουν άνετα έξω, στις πλατείες των χωριών, μαζί με τα παιδιά της γειτονιάς: η κίνηση των αυτοκινήτων είναι ελάχιστη ή και ανύπαρκτη στους πλακόστρωτους μικρούς δρόμους του χωριού, οπότε θα νιώθετε ασφαλείς και εσείς και τα παιδιά σας.

Το φαγητό είναι ντόπιο, φρέσκο, απλό και λαχταριστό. Και μπορεί κανείς να κάνει τόσα πολλά! Ιππασία και βαρκάδα στον Βοϊδομάτη ποταμό, κολύμπι στις Οβίρες, πεζοπορία στα δάση.

Μπορείτε να φτιάξετε χιονάνθρωπους στο μπαλκόνι του δωματίου σας στο ξενοδοχείο το χειμώνα και να απολαύσετε τη μυρωδιά των αγριολούλουδων στα λιβάδια την άνοιξη. Πολύ πιθανό να δείτε αλεπούδες το βράδυ ή μεγαλοπρεπείς αετούς τη μέρα. Οι αποχρώσεις του πράσινου είναι ατελείωτες, ενώ θα σας μαγέψουν και οι μύθοι με τους δράκους που ζούσαν στις υψηλότερες βουνοκορφές της Πίνδου και πετούσαν τεράστιους βράχους ο ένας στον άλλον (με αποτέλεσμα να σχηματιστούν οι αλπικές λίμνες της περιοχής, οι οποίες ονομάζονται και Δρακολίμνες).

Για τα μεγαλύτερα παιδιά ενδιαφέρον έχουν τα μουσικά φεστιβάλ το καλοκαίρι και τα μαθήματα σκι τον χειμώνα, αλλά και το ράφτιγκ, το ραπέλ και η πεζοπορία στα ποτάμια. Υπάρχει κάτι για τον καθέναν στο Ζαγόρι!