Τριήμερο στο Ζαγόρι

Οι μέρες στο Ζαγόρι δεν είναι ποτέ αρκετές, ειδικά αν είστε εδώ για πεζοπορία, ράφτιγκ ή κάποια άλλη από τις πολλές υπαίθριες δραστηριότητες που έχει να προσφέρει αυτή η ευλογημένη γη.

Ακόμη όμως κι αν έχετε μόνο τρεις μέρες στη διάθεσή σας, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις προτάσεις μας που αφορούν τη επίσκεψή σας για δύο μέρες και την τρίτη μέρα να την αφιερώσετε ολόκληρη στην πεζοπορία, το κανό ή την ορειβασία: ανεβείτε στους βράχους της Γκαμήλας, μιας από τις κορυφές της Αστράκας ή περπατήστε στο φαράγγι του Βίκου. Η αν προτιμάτε κάτι πιο χαλαρό, μπορείτε να επισκεφτείτε τα γύρω χωριά προς το Τσεπέλοβο: ξεκινήστε από το Βραδέτο (με αυτοκίνητο ή αν είστε θαρραλέοι σκαρφαλώνοντας στη Σκάλα του Βραδέτου, το πλακόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί εκεί) και θαυμάστε τις θέες του: πρόκειται για το χωριό που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο, η θέα από το οποίο κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.

Έπειτα κατευθυνθείτε προς το Τσεπέλοβο – η αλπική ατμόσφαιρά του θα σας συναρπάσει, ενώ αξίζει να επισκεφτείτε και τη μικρή γκαλερί του, σε ένα όμορφα διατηρημένο κτίριο, με την μόνιμη συλλογή της (του καλλιτέχνη Πέτρου Παπαβασιλείου) και τις εποχιακές εκθέσεις της. Στο δρόμο της επιστροφής μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Καπέσοβο: το χωριό είναι γνωστό για τους αγιογράφους του και εδώ θα βρείτε πολλά δείγματα του χαρακτηριστικού τους στύλ. Αξίζει να επισκεφτείτε και το ιδιαίτερα ενδιαφέρον λαογραφικό μουσείο.