Το greentraveller.co.uk επισκέπτεται το Ζαγόρι

Στόχος του Zagori Excellence Network (ZEN) είναι η προβολή και η προώθηση των Ζαγοροχωρίων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Σκοπός του δικτύου είναι να καθιερώσει  το Ζαγόρι ως έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Με στόχο την ενίσχυση της προώθησης και της δημοσιότητας του Ζαγορίου στο εξωτερικό, το ΖΕΝ προσκάλεσε το greentraveller.co.uk στα Ζαγοροχώρια, για να δουν από κοντά την πλούσια φύση και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του τόπου. Μετά την επίσκεψη αυτή, το greentraveller.co.uk θα ετοιμάσει οδηγό με συμβουλές και προτάσεις για διακοπές στο Ζαγόρι. 

Το greentraveller.co.uk είναι η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο για περιπατιτικό και φυσιολατρικό τουρισμό. Συγκαταλέγει διάφορους προορισμούς κυρίως στην Ευρώπη και προτείνει χώρους διαμονής φιλικούς προς το περιβάλον. Οι οδηγοί για κάθε προορισμό, προτείνουν δραστηριότητες, αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα και προωθούν φεστιβάλ και συναυλίες. Στόχος του greentraveller.co.uk είναι να ενθαρρύνει τους τουρίστες να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικοί προς το περιβάλλον όταν οργανώνουν τα ταξίδια τους. Το greentraveller.co.uk έχει διακριθεί με δύο βραβεία στα British Travel Press Awards, το βραβείο Best Online Consumer Travel Publication Award και το βραβείο Travel Editor’s Green Award.

Με την δημοσίευση ενός ταξιδιωτικού οδηγού για το Ζαγόρι στην ιστοσελίδα του greentraveller.co.uk, πολλοί αναγνώστες και ταξιδιώτες, από τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και άλλες χώρες, θα διαβάσουν για όλα όσα έχει να προσφέρει η περιοχή και θα κινητοποιηθούν για να την επισκεφτούν.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την ενεργό υποστηριξη του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο στο πλαίσιο της αιγίδας του ΕΟΤ στο Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου.