Η επίσκεψη του greentraveller.co.uk ολοκληρώθηκε

Τον περασμένο Ιούνιο με πρωτοβουλία του ΖΕΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του Ζαγορίου στο εξωτερικό και την ανάδειξή του σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, τα Ζαγοροχώρια υποδέχτηκαν ανταποκριτές του greentraveller.co.uk, ο οποίος αποτελεί τον δημοφιλέστερο ιστότοπο στο Ηνωμένο Βασίλειο για οικοτουρισμό. Στα πλαίσια του οδοιπορικού τους επισκέφθηκαν τα παραδοσιακά πετρόκτιστα ξενοδοχεία των Ζαγοροχωρίων, δοκίμασαν τοπικά εδέσματα σε ταβέρνες και εστιατόρια της περιοχής, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα, και συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες τόσο στην περιοχή του Ζαγορίου όσο στην ακτογραμμή της Ηπείρου. Την εξαιρετική εμπειρία τους περιγράφουν σε αναλυτικό ταξιδιωτικό οδηγό που βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα τους.

Προκειμένου να προβληθεί η περιοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δημιουργήθηκε σχετικό βίντεο από την επίσκεψη του greentraveller.co.uk στο Ζαγόρι και στην παραλία της Ηπείρου. 

Ο κ. Βασίλης Κατσούπας, πρόεδρος του ΖΕΝ δήλωσε « O στρατηγικός προγραμματισμός μας εστιάζει στην προώθηση κυρίως του  Ζαγορίου αλλά της παράκτιας περιοχής της Ηπείρου στο εξωτερικό. Βασική προϋπόθεση για να το καταφέρουμε είναι η ανάπτυξη συνεργιών και η δημιουργία επαφών με τα ξένα media. Καθώς οι Άγγλοι αποτελούν δυνητικό τουριστικό κοινό για την περιοχή, η επίσκεψη του greentraveller.co.uk αποτελεί σπουδαίο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η υποστήριξη του γραφείου του ΕΟΤ του Λονδίνου ήταν πολύ σημαντική για την πραγματοποίηση του ταξιδιού.»