Ζάκυνθος Οδηγός μετακίνησης με ταξί στη Ζάκυνθο
taxi

Οδηγός μετακίνησης με ταξί στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος είναι ένα σχετικά μικρό νησί, πράγμα το οποίο κάνει πιο εύκολες τις μετακινήσεις κατά μήκος του. Μία οικονομική λύση είναι να χρησιμοποιήσει κανείς τα λεωφορεία του νησιού. Ωστόσο, σε περιόδους εκτός της τουριστικής σεζόν τα δρομολόγια είναι πιο αραιά, ενώ το καλοκαίρι λόγω της κίνησης και της ζέστης δεν είναι ότι πιο πρακτικό και ευχάριστο. Η επιλογή του ταξί αποτελεί συνεπώς για πολλούς μια πολύ πιο κατάλληλη λύση. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό σίγουρα να γνωρίζει κανείς κάποια συγκεκριμένα πράγματα για τις μετακινήσεις με ταξί στο νησί, ώστε να μην ξοδέψει άσκοπα τον χρόνο και τα χρήματά του.

Γενικές και πρακτικές συμβουλές για τις μετακινήσεις με ταξί

Ένας γενικός κανόνας που θα πρέπει να έχει κανείς υπόψη του όταν ταξιδεύεις στην Ζάκυνθο και χρησιμοποιεί ταξί έχει να κάνει με την μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο του νησιού. Η συνηθέστερη διαδρομή είναι από το αεροδρόμιο προς την πόλη της Ζακύνθου και το αντίστροφο. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι πολύ μικρή σε απόσταση και διαρκεί περίπου 10 λεπτά ανάλογα με την κίνηση που θα συναντήσετε στον δρόμο. Το κόστος της κούρσας με ταξί κυμαίνεται από 13 έως και 20 ευρώ ανάλογα με το ποια εταιρία ταξί ή ιδιώτη θα επιλέξετε και με το αν υπάρχει κίνηση στους δρόμους ή όχι εκείνη τη στιγμή.

Τα ταξί της Ζάκυνθο έχουν χρώμα γκρι και παράλληλα διαθέτουν τη χαρακτηριστική πινακίδα στην οροφή τους «φάρο». Θα πρέπει να σημειωθεί πως κυρίως τον Αύγουστο, αλλά και άλλες περιόδους με μεγάλη τουριστική κίνηση, ίσως και να δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιο ταξί διαθέσιμο στο αεροδρόμιο. Ενδεχομένως να χρειαστεί να περιμένετε λίγα λεπτά, αλλά με λίγη υπομονή θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι οδηγοί ταξί στη Ζάκυνθο είναι ιδιαίτερα φιλικοί και κοινωνικοί στον βαθμό βέβαια που θα τους επιτρέψετε. Είναι επίσης πλεονέκτημα το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους οδηγούς ταξί στη Ζάκυνθο γνωρίζουν καλά αγγλικά, πράγμα το οποίο σημαίνει πως έχουν τη δυνατότητα να συνεννοηθούν με τους τουρίστες από το εξωτερικό, δίχως ιδιαίτερα προβλήματα και παρανοήσεις.

Χρησιμοποιώντας μία εταιρεία ραδιοταξί

Υπάρχουν εταιρείες ραδιοταξί στην Ζάκυνθο τις οποίες σας δίνεται η δυνατότητα να καλέσετε ανά πάσα στιγμή για να φτάσετε στον προορισμό σας ξεκούραστα. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας όπως οι τιμές από και προς τις διάφορες τοποθεσίες είναι σταθερές ανά εταιρία ραδιοταξί. Μπορείτε, επιπλέον, εσείς να ρυθμίσετε την τοποθεσία και το χρόνο παραλαβής σας από τον επαγγελματία ή με το τηλεφωνικό κέντρο αρχικά. Μέσω κάποιου ραδιοταξί μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε και τις περιήγηση που ίσως να σας ενδιαφέρουν στο νησί.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και ξεκούραστο να χρησιμοποιήσετε κάποιο ταξί ιδιωτικά με κλιματισμό, με κάποιον επαγγελματία οδηγό που θα γνωρίζει πολύ καλά τις τοποθεσίες της Ζακύνθου. Συνήθως τα ραδιοταξί έχουν συγκεκριμένες περιηγήσεις τις οποίες προσφέρουν και που μπορείτε να επιλέξετε. Σημειώστε πως οι τιμές των περιηγήσεων με ταξί στη Ζάκυνθο διαμορφώνονται γύρω στα 35 με 40 ευρώ την ώρα.

Η τιμή ίσως να φανεί υψηλή σε κάποιους, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως αποτελούν ότι πιο ξεκούραστο μπορείτε να βρείτε, συν το γεγονός πως μπορείτε οι ίδιοι να διαμορφώσετε το πρόγραμμα, όπως ακριβώς το επιθυμείτε. Άλλωστε τα προγράμματα περιηγήσεων είναι ενδεικτικά και δεν σας δεσμεύουν. Δημιουργήστε εσείς το δικό σας σε συνεννόηση με τον οδηγό του ταξί ή την εταιρία ραδιοταξί.

Πέρα από την τηλεφωνική κλήση, υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο και εφαρμογές, τις οποίες μπορείτε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας για να καλέσετε κάποιο ραδιοταξί στη Ζάκυνθο, όποτε το επιθυμείτε, όλο το 24ωρο. Επισκεφθείτε για τον λόγο αυτόν το Google Play η το App Store της Apple για να κατεβάσετε την αντίστοιχη εφαρμογή για τη συσκευή σας.

Μπορείτε να βρείτε τους αριθμούς ραδιοταξί της Ζακύνθου παρακάτω:

ZANTE TAXI: 269504844 EURO TAXI ZANTE: 2695023000 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 2695048400

Eνδεικτικός πίνακας χρεώσεων και αποστάσεων

Αξίζει να σημειώσουμε πώς τα ταξί στη Ζάκυνθο δεν έχουν ταξίμετρο. Είναι καλό, λοιπόν, να συνεννοείστε και να συμφωνείτε από την αρχή με τον οδηγό του ταξί το κόμιστρο που θα χρειαστεί να καταβάλετε για να φτάσετε στον επιθυμητό προορισμό σας. Είναι σίγουρα προτιμότερο αυτό να γίνεται πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή σας, για να μην πέσετε θύμα κάποιου επιτήδειου ή να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν φτάσετε, εφόσον σας ζητηθεί τελικά κάποιο ποσό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που ίσως να είχατε εκτιμήσει αρχικά ότι θα πρέπει να δώσετε

Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με ορισμένες από τις πιο κλασικές διαδρομές στη Ζάκυνθο, που συνοδεύονται επίσης και τις τιμές που θα πρέπει περίπου να περιμένετε να πληρώσετε. Οι τιμές μπορεί να διαφοροποιούνται βέβαια λίγο από πάροχος σε πάροχο, όμως οι διαφορές θα πρέπει να περιμένετε είναι μικρές σε σχέση με τις αναγραφόμενες. Και πάλι θα πρέπει να τονίσουμε πως μπορείτε να διαπραγματευτείτε τις τιμές με τον οδηγό του ταξί.

  • Αεροδρόμιο προς πόλη Ζακύνθου: 13 ευρώ
  • Αεροδρόμιο προς Λαγάνα: 17 ευρώ
  • – Λιμάνι Ζακύνθου προς Αεροδρόμιο: 15 ευρώ
  • Λιμάνι Ζακύνθου προς Αργάσι: 10 ευρώ
  • Λαγάνας προς Καλαμάκι: 8 ευρώ
  • Λαγάνας προς Μπόχαλη: 18 ευρώ
  • Καλαμάκι προς Βασιλικό: 25 ευρώ
  • Καλαμάκι προς Νοσοκομείο: 13 ευρώ
  • Αλυκές προς Ναυάγιο: 40 ευρώ
  • Αλυκές προς Τσιλιβί: 19 ευρώ
  • Αργάσι προς Κυψέλη: 27 ευρώ
  • Αργάσι προς Ξηροκάστελο: 13 ευρώ