Ζάκυνθος Οι πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες στη Ζάκυνθο
beach

Οι πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες στη Ζάκυνθο

Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται τη Ζάκυνθο και φυσικά το πρώτο πράγμα που αναζητούν είναι οι πανέμορφες παραλίες της. Η Ζάκυνθος έχει την ευλογία να διαθέτει πλήθος από πανέμορφες παραλίες, με καταγάλανα νερά, αμμώδεις ακτές και εκπληκτικό περιβάλλον, που κάνουν το μπάνιο στην θάλασσα μία ξεχωριστή, μοναδική εμπειρία.

Υπάρχουν κάποιες παραλίες που ξεχωρίζουν, στις οποίες θα αναφερθούμε, δίνοντας λίγες περισσότερες πληροφορίες για αυτές. Εάν επισκέπτεστε το νησί, φροντίστε να επισκεφτείτε κάποιες από αυτές, εάν όχι όλες. Μπορείτε να είστε βέβαιοι πως θα απολαύσετε το μπάνιο σας και την παραμονή σας εκεί.

Παραλία «Ναυάγιο»

Δίχως αμφιβολία μιλάμε για την πιο διάσημη παραλία της Ζακύνθου και μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες και διάσημες παραλίες στην Ελλάδα. Η ονομασία προέρχεται από το ναυάγιο το οποίο βρίσκεται έξω στην ακτή από το 1980, όταν μία καταιγίδα το έκανε να προσαράξει στα αβαθή. Από τότε παραμένει εκεί εγκαταλελειμμένο και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη παραλία. Δεν είναι όμως μόνο το ναυάγιο που δίνει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στη συγκεκριμένη παραλία. Είναι και το γεγονός πως η παραλία ναυάγιο περιστοιχίζεται από τεράστιους βράχους, σχηματίζοντας μία “ φωλιά” για τους παραθεριστές.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία είναι εφικτή μόνο μέσω κάποιας βάρκας πού αναχωρεί από το λιμάνι της Βρώμης πού βρίσκεται στα νότια του νησιού. Αναχωρήσεις πραγματοποιούνται και από τον Άγιο Νικόλαο στις Βολίμες, αλλά και από την ίδια την χώρα της Ζακύνθου. Σημειώστε πως δεν υπάρχουν οργανωμένες εγκαταστάσεις και ομπρέλες στη συγκεκριμένη παραλία, συνεπώς φροντίστε να φέρετε μόνοι σας ομπρέλες, φαγητό και νερό.

Παραλία Γέρακας

Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στα νότια του νησιού. Η παραλία Γέρακας είναι αμμώδης και σχηματίζει μία στροφή, με εκπληκτική άποψη των τριγύρω λόφων και φυσικά της καταγάλανης θάλασσας. Πρόκειται στην ουσία για ένα προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχει τόσο μεγάλη ανάπτυξη εμπορικά, όπως συμβαίνει αντίστοιχα με άλλες παραλίες της Ζακύνθου.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία θα βρείτε ένα κέντρο πληροφόρησης για τη θαλάσσια χελώνα, που αξίζει να επισκεφτείτε, προκειμένου να μάθετε για τις δύσκολες προσπάθειες προστασίας της θαλάσσιας χελώνας και της άγριας ζωής της περιοχής. Είναι προτιμότερο να φτάσετε στην παραλία Γέρακας οδικώς. Διαθέτει δωρεάν χώρο στάθμευσης και βρίσκεται 16 χιλιόμετρα από τη χώρα του Ζακύνθου.

Παραλία Λαγανάς

Άλλη μία από τις πιο δημοφιλή και γνωστές παραλίες της Ζακύνθου. Στο Λαγανά θα βρείτε άφθονες εγκαταστάσεις και διασκέδαση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με μουσική και πάρτι. Αποτελεί το αγαπημένο μέρος της νεολαίας. Στην παραλία θα βρείτε διάφορα εστιατόρια και μπαρ, προσφέροντας πολλές επιλογές στο φαγητό και στο ποτό. Στην παραλία θα βρείτε επίσης ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και πλήθος από δραστηριότητες θαλασσών αθλημάτων.

Η παραλία του Λαγανά δεν αποτελεί καλή επιλογή αν θέλετε να χαλαρώσετε ή αν έχετε μικρά παιδιά. Αν σας ενδιαφέρει η διασκέδαση και τα πάρτι, μέρα και νύχτα στα γειτονικά κλαμπ και μπαρ τότε πέσατε διάνα. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία του λαγάνα με λεωφορείο ή με αυτοκίνητο όμως θα δυσκολευτείτε να βρείτε πάρκινγκ και θα πρέπει να περπατήσετε λίγο λόγω του κόσμου.

Στην παραλία του Λαγανά θα βρείτε:

  • οργανωμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες
  • εστιατόρια και café
  • beach μπαρ και αναψυκτήρια
  • ενοικιαζόμενα θαλάσσια αθλήματα
  • ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Παραλία Μπανάνα

Η παραλία Μπανάνα αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση παραλία στη Ζάκυνθο. Διαθέτει λεπτή, λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Βρίσκεται ουσιαστικά 14 km από την χώρα της Ζακύνθου, μία απόσταση που κάνει κανείς με κάποιο μέσο σε περίπου 20 λεπτά. Υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση της παραλίας, πράγμα που σημαίνει πως θα βρείτε άφθονες ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς επίσης μπαρ και εστιατόρια κατά μήκος ολόκληρης της έκτασης της.

Στη συγκεκριμένη παραλία είναι επίσης δημοφιλή τα θαλάσσια αθλήματα, όπως το τζετ σκι, το θαλάσσιο σκι και αερόστατο. Τα νερά είναι σχετικά ρηχά, κάτι που σημαίνει πως αποτελεί πολύ καλή επιλογή για γονείς που έχουν μικρά παιδιά. Υπάρχει λεωφορείο που μπορείτε να πάρετε από το Λαγανά, από το Καλαμάκι και από το Αργάσι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παραλία Αγίου Νικολάου

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν δύο παραλίες Αγίου Νικολάου στη Ζάκυνθο, για να μη δημιουργηθούν παρανοήσεις. Η πρώτη είναι μία ήσυχη παραλία στη Βόρεια Ακτή του νησιού, ενώ η δεύτερη είναι πιο δημοφιλής και βρίσκεται χερσόνησο του Βασιλικού, πολύ κοντά στην παραλία Μπανάνα. Αυτή η δεύτερη παραλία στα νότια έχει πάρει το όνομα της από το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην άκρη της παραλίας.

Εκεί θα βρείτε λεπτή χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά. Υπάρχει αρκετός κόσμος καθημερινά και οργανωμένες εγκαταστάσεις, με μουσική καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει επίσης δραστηριότητα για όσους αναζητούν την περιπέτεια, με θαλάσσια αθλήματα.

Παραλία Μακρύς Γιαλός

Εάν σας ενδιαφέρουν οι καταδύσεις τότε σίγουρα ο Μακρύς Γιαλός αποτελεί το σημείο το οποίο πρέπει να επισκεφθείτε. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού και περίπου 30 χιλιόμετρα από τη χώρα της Ζακύνθου. Είναι ιδανική για καταδύσεις, επειδή τα νερά είναι βαθιά, αλλά πολύ καθαρά. Υπάρχουν σπηλιές στις οποίες μπορεί κανείς να επισκεφθεί από την παραλία και γενικότερα αποτελεί την ιδανικότερη περιοχή στο νησί για περιπέτεια στη θάλασσα.

Οι καταδύσεις πραγματοποιούνται οργανωμένα, εφόσον το επιθυμείτε, και υπάρχει και σχολή καταδύσεων που παρέχει εξοπλισμό. Συνήθως η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι γεμάτη από κόσμο, καθώς δεν υπάρχουν οργανωμένες εγκαταστάσεις. Τα νερά είναι βαθιά και ακατάλληλα για μικρά παιδιά. Είναι, αντίθετα, μία εξαιρετική παραλία για ζευγάρια που θέλουν λιγότερο κόσμο και αναζητούν την περιπέτεια. Θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο για να φτάσετε στην παραλία από τον κεντρικό δρόμο, ενώ δεν υπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ.